Ma tartotta ünnepi alakuló ülését Balatonfenyves új összetételű  önkormányzata, melyre én is szép meghívót kaptam.

Felkészülten mentem el a Hubertus vendégházba, - oda szólt a meghívóm.

Természetes számomra, hogy az üdülőtulajdonosok képviseletében civil szervezetünk is köszönti az új testületet.

 

DE NEM KAPTAM SZÓT !

 

Most itt közlöm az előre megfogalmazott kis beszédemet:

 

„ Köszöntöm az új képviselőtestületet és az újraválasztott polgármester urat, jó munkát és jó egészséget kívánok mindannyiójuknak.

 

Bízom abban, és kérem, hogy munkájuk során az eddigieknél sokkal inkább bevonják  a civilszervezeteket a döntés-előkészítésekbe is.

 

Csak a civil szervezetekkel együtt tudják megvalósítani az igazi demokratikus döntés-előkészítést, ami bizonyára jobban átgondolt intézkedésekhez vezet majd.

 

Lényegesen javítani kell az itt-lakók és az üdülőtulajdonosok korrekt tájékoztatását, a jegyzőkönyvek és a Fenyves-újság  tartalmazzák  azt, - még hangulatukban is, ami történt!

 

Fürdőegyesületünk továbbra is részt kíván venni a Községünk életében,  erőnkhöz képest segíteni szeretnénk a megújulást Fenyvesen is úgy, ahogyan az egész országban folyamatban van.

 

Még-egyszer gratulálok  polgármester úrnak és az új képviselőtestületnek,  együttműködésünket felajánlom és egyben kérem is az együttműködést.”

 

Hát csak ennyit akartam mondani.

 

Ennyit akartam mondani kb. 8000 fő üdülőtulajdonos nevében, akik itt adót fizetnek, de nem szavazhatnak. Helyi lakos szavazó kb. 1919 lehet, ebből 981 választott polgármestert, a két jelölt között a különbség 119 szavazat. Vagyis, ha 60 ember máshova teszi az x-et, ma - 20 év után – megkezdődhetett volna egy demokratikus megújulás.    

 

Balatonfenyves érdekében összefogás kellene, összefogni csak demokráciát elfogadó emberek tudnak!

 

Balatonfenyves, 2010-10-15. 18 óra 20 perc.

 

Üdvözlettel

 

Varsányi Tibor