Balatonszemesi Fürdőegyesület

8638 Balatonszemes Pf.8

 

Az egyesület céljai:

A Balatonszemesi Fürdőegyesület 1908. évi alapítása óta kiemelt feladatának és kötelességének tekinti a szemesi üdülőtulajdonosok érdekeinek képviseletét. Az Egyesület célja a balatonszemesi nyaraló- és üdülőtulajdonosok érdekvédelmének biztosítása, Balatonszemes település, ezen belül kiemelten a balatonszemesi üdülőterület fejlesztése, a természeti környezet- és kulturális örökségvédelem, valamint igényes szabadidős, kulturális és sportprogramok szervezése. Az Egyesület igyekszik mindenben követni és ápolni a jogelőd: az 1908-ban alapított Balatonszemesi Fürdőegyesület hagyományait.

Szeretnénk a hagyománytisztelő építkezés jegyében Balatonszemes és az üdülőtulajdonosok érdekében munkálkodni, értéket őrizni és teremteni Szemesen.

Szeretnénk Szemesért együtt tenni a falu önkormányzatával az alábbi területeken:

1. A szemesi üdülőterület családias jellegének megőrzése.

2. A szemesi üdülőterület természeti értékeinek megőrzése, fejlesztése, és közös karbantartása.

3. A szemesi üdülőterület úthálózatának, közműveinek fejlesztése, karbantartása, különös tekintettel a gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

4. A szemesi üdülőterületen rendezett kulturális-, gasztronómiai-, sport-, és ifjúsági rendezvények támogatása.

5. A szemesi üdülőterület fürdő és vitorlás életének fejlesztése.

6.Balatonszemes kulturális örökségének ápolása közös erővel.

7.A kiegyensúlyozott kapcsolattartás megalapozása.

Reméljük ezeket a célokat maradéktalanul meg tudjuk valósítani az üdülőtulajdonosok és a szemesiek együttes megelégedésére.

A Balatonszemesi Fürdőegyesület tisztségviselői:

Czirják Mariann – elnök

Tahy Péter – alelnök

Ilenczfalvi Szász Gábor

Démy Gerő Sándor

Dr. Ecsedy Gábor

Dr. Kerpel Fronius Sándor

Dr. Bölcskei Kornél

Imre György – vezetőségi tagok

Dr. Béres József

Dezső Pál

Ziffer Ottó

Hergárné Mády Katalin

Eltér Balázs – területi képviselők

 

 

 

 

 

BEMUTATKOZIK A BALATONSZEMESI FÜRDŐEGYESÜLET VÁLASZTMÁNYA

Czirják Mariann – elnök, területi képviselő ( Ady E. u. )

34 éves, két kisfiú édesanyja, közgazdász, 26 éve nyaral és vitorlázik Szemesen. Szeretné Szemest az önkormányzattal együttműködve megőrizni családias, családos nyaralóhelynek, képviselve az ingatlan- hajótulajdonosok érdekeit.

Tahy Péter – alelnök, területi képviselő ( felső üdülőterület )

68 éves, nyugdíjas vegyészmérnök, harmadik generációs szemesi nyaraló tulajdonos. Szeretné apró de elérhető célokat kitűzve szebbé tenni Szemest és a szemesiek mindennapjait.

Imre György – választmányi tag

58 éves, közlekedésmérnök. Szemesen nevelkedett, itt is járt iskolába és családja az 1910-es évektől nyaral Szemesen. Fontos feladatának érzi, hogy a falu lakosságának érdekeit egyeztesse az itt nyaralók érdekeivel.

Dr. Ecsedy Gábor – választmányi tag

55 éves, orvos,30 éve nyaral és 10 éve vitorlázik Szemesen. Szeretné a Fürdőegyesület munkáját hatékonyabbá téve segíteni Szemes szépítését, az úthálózat fejlesztését, a minőségi turizmus támogatását, megőrizve Szemes családias nyaralótelepét.

Ilenczfalvi Szász Gábor – választmányi tag

44 éves, közgazdász, négy gyermek édesapja, 13 éve nyaral Szemesen. Szeretné a Fürdőegyesület munkáját segíteni pénzügyi és gazdasági vonalon, együttműködve az önkormányzattal de képviselve az ingatlantulajdonosok érdekeit.

Dr. Kerpel-Fronius Sándor – választmányi tag

63 éves, kutató orvos professzor, 40 éve nyaral Szemesen. Szeretné az ellenséges hangot baráti együttműködéssé változtatni az önkormányzat és a Fürdőegyesület között és Szemesért tenni minden szemesi érdekében különös figyelmet fordítva a kikötő sportéletére és a falu kulturális életére.

Démy-Gerő Sándor – választmányi tag

58 éves, villamosmérnök, negyedik generációs szemesi nyaralótulajdonos. Édesapjával szervezte újjá a Fürdőegyesületet a rendszerváltozáskor. Szeretné az apai hagyományokat folytatva megőrizni Szemest családias, barátságos nyaralóhelynek és megújítani a pozitív együttműködést Szemes lakosságával.

Dr. Bölcskey Kornél – választmányi tag

56 éves, jogász-szakközgazdász, 40 éve nyaral Szemesen. Szeretné a Fürdőegyesület munkáját jogi szaktudásával segíteni.

Dezső Pál – területi képviselő ( Semmelweis u.)

50 éves, mérnök, 40 éve nyaral Szemesen. Szeretne a helyi ingatlantulajdonosok érdekvédelmében, a természeti környezet védelmében a faluval békességben tevékenykedni és a közel jövőben nyaralóból állandó lakossá válni Szemesen.

 

Ziffer Ottó – területi képviselő ( Semmelweis u. )

57 éves, gépészmérnök, 42 éve nyaral Szemesen. Szeretné a Fürdőegyesület viszonyát javítani a faluval és területi képviselőként a Semmelweis u. és környékének gondjait orvosolni ill. az itteni ingatlantulajdonosok érdekeit képviselni.

Dr. Béres József – területi képviselő (Őszödi telep )

51 éves, vegyész. Az előző években is képviselte az őszödi telep ingatlantulajdonosainak érdekeit, a választmány tagjaként hatékonyabban tudja képviselni a terület sajátosságaiból adódó feladatokat, így például a volt Cifra csárda területének rendezését, a sportpálya rehabilitálását, az élelmiszerellátást stb..

Hergárné Mády Katalin – területi képviselő (Nagy Imre u.-Bánk bán u.)

30 éves, angol nyelvtanár, három gyermek édesanyja, harmadik generációs szemesi nyaraló. Szeretné Szemest családbarát, családias üdülőhellyé tenni, fejleszteni, követve a Fürdőegyesület alapítóinak hagyományait. Vagyis értékeket teremteni és őrizni.

Eltér Balázs – területi képviselő ( rádi telep)

26 éves, főiskolai hallgató, negyedik generációs szemesi nyaraló. Tervei között szerepel a Fürdőegyesületben ifjúsági- és kulturális örökségvédelmi tagozat létrehozása. Területi képviselőként a rádi telepen nyaralók problémáira szeretne megoldásokat találni.