BFSz közgyűlés Balatonszemesen

Ünnepi, a jubileumi évvel kapcsolatos közgyűlését Balatonszemesen tartotta meg a Balatonparti Fürdőegyesületek Szövetsége. Jelentős számban megjelentek a tanácskozáson a helyi egyesületek vezetői, de jelen volt a balatonlellei, a révfülöpi és a balatonszemesi polgármester is, aki a tanácskozás elnökségében foglalt helyet, megtisztelve ezzel a rendezvényt házigazda polgármesterként is.

A tanácskozás során igen színvonalas előadást hallhattunk a balatoni fürdőegyesületeknek az üdülési kultúra területén kifejtett több évtizedes tevékenységéről Dr. Bősze Sándor megyei levéltári igazgatótól, igen komoly és jelentős kapcsolatfelvétel történt – első alkalommal a szövetség és a vizirendészeti kapitányság képviselői között a balatoni vizimentésről, a jogszabályi változásokról, igen komoly vitát előidézve szóba került a balatoni horgászás sokak szerint katasztrofális helyzete és az ünnepi ülés első részének befejezéseként a BFSz elnöksége átadta a szövetség által még 1992-ben alapított Balatonért-díjat Bodolay Gyuláné asszonynak, a zamárdi egyesület volt elnökének, Dr. Mihovics István, révfülöpi polgármesternek, Basa Istvánnak, a szövetség főigazgatójának, akit a díj alapszabályi rendelkezéseitől eltérően a révfülöpi titkári értekezlet közfelkiáltással díjazott és megkapta ezt a komoly elismerést Dr. Bóka István, országgyűlési képviselő, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke is. Utóbbi nem csupán a Balaton érdekében kifejtetett tevékenysége, hanem emberi kvalitásai miatt is.

A közgyűlés résztvevői közül az elnökség tagjait és a díjazottakat vendégül látta ebédre Kis Tücsök Étterem vezetője Csapody Balázs, amiért külön köszönettel illeti a BFSz elnöksége.

Az ebédszünet után került sor a szervezet alapszabályának módosítására és a kerekasztal-szerű rendezvény kötetlen tanácskozására.

Külön figyelmet érdemel még Illés Antal polgármester érzelmekkel telített felszólalása is, amelyben jelentős figyelmet szentelt az önkormányzati és a magyar tulajdoni állapot és viszonyok védelme érdekében.

Köszönettel tartozik a BFSz elnöksége Csonka Mártának, a Művelődési Ház igazgatójának, aki méltó módon biztosította a helyszínt e jelentős esemény részére.

Balatonszemes,

Dr. Dobozy Dániel,

BFSz elnöke